De School

De School

De hoofdlocatie van de school is gevestigd aan de Burg. de Zeeuwstraat 294. De hoofdingang van het moderne schoolgebouw is aan de Burg. Crezeestraat. Het schoolgebouw ligt centraal binnen de gemeente in een groene woonomgeving en is zowel te voet, met de fiets, als met openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. Er is een bushalte voor de school. De school heeft 14 lokalen. Tevens zijn in dit gebouw ook de groep Victor de Verkenner, Yes!kinderopvang, de Erasmusklas en peuterspeelzaal Hummeltjeshonk ondergebracht.  Zij kunnen, samen met de kleuters het nieuwe speellokaal gebruiken dat het hart vormt van dit deel van de school. Groep 8 is de enige groep die op de verdieping is gehuisvest in een extra groot lokaal. 
In de hal beneden is een moderne bibliotheek voor de kinderen van onze school.
 
Achter de school ligt een groot speelplein met een prachtige schooltuin die uniek is voor Ridderkerk. Het plein en de schooltuin, die ook door de kinderen uit de buurt worden gebruikt, zijn door hun speelwerktuigen voor de kinderen beschikbaar als speelplek, maar in de tuin wordt vooral het natuurlijk spel bij kinderen gestimuleerd .
 
Beide locaties zijn gehuisvest in uiterst modern schoolgebouwen en hebben dezelfde manier van onderwijs. Dit betekent o.a. dat computers, tablets en smartboards in de groepen worden gebruikt en een draadloos netwerk het mogelijk maakt om met laptops overal binnen de school te werken. Verder zijn op beide locaties goed geoutilleerde keukens ingericht waarin regelmatig gekookt wordt. 
 
Op de dislocatie zijn voor de onder- en bovenbouw aparte pleinen, voorzien van moderne speeltoestellen waaronder een grote trampoline en een hindernisbaan op het bovenbouwplein. Alle lokalen zijn via een grote schuifpui met de tuin verbonden. Deze tuin dient vele doelen. Kinderen en leerkrachten ontdekken en ervaren natuur, ze kunnen hun eigen groenten kweken en tijdens het koken gebruiken. Ook kan de tuin als parkje worden gebruikt. 
 
De school is gesitueerd in het mooie Rijsoord. Het dorp dat kunstenaars koesterden en ook nu nog een schilderachtige sfeer ademt. Omdat de nieuwe school midden in de kern van het dorp ligt is de bereikbaarheid optimaal. Een sportzaal en sportvelden zijn net als een bushalte binnen een straal van vijftig meter van de school te vinden.
 

Groepen

De school telt momenteel ± 325 leerlingen, verdeeld over 14 groepen. Hiervan zijn 8 groepen gehuisvest in het Centrum en 6 groepen op de locatie Rijsoord. In totaal zijn er ongeveer 30 medewerkers aan beide locaties verbonden. Beide locaties voldoen aan de meest moderne eisen wat betreft gebouw, schoolplein en ontwikkelmateriaal